Skip to main content

In de training lijkt het altijd vanzelf te gaan. De meest hartverwarmende en trotsmakende verhalen worden gedeeld. Iedereen wil daar meer van en vaker verhalen delen. Ze beloven plechtig dat nooit meer anders te doen.

En dan komt de dagelijkse praktijk om de hoek kijken.

Een gewone vergadering. Een gewoon kennismakingsgesprek. Een gewone presentatie.

En voor je het weet liggen de prachtige verhalen in de hoek en kijkt niemand er meer naar om.

Maar, zo hoeft het niet te gaan!

Er zijn ook organisaties waar het wel lukt om verhalen te blijven delen. Ik deel hun favoriete manieren met je, zodat jij eruit kunt pikken wat op jouw werk het beste past:

Verhalenvangers, gezien bij Woonstad: collega’s die tijd krijgen om het verhaal van collega’s op te halen en te delen op intranet en in het personeelsmagazine.

Zeepkist, gehoord van Rotterdam Sportsupport: na de bijpraatsessie van de directie mogen collega’s hun verhaal delen op de zeepkist.

Microfoon doorgeven, elke afdelingsvergadering bij ZonMW: een doorlopende estafette van collega’s die een betekenisvol verhaal vertellen uit hun actuele werk.

Storytelling-club, ontstaan na de train-het-trainer-programma bij @Gemeente Rotterdam: zij gaan alle teams langs om ze te blijven enthousiasmeren om verhalen te delen en springen direct in op behoefte aan kennis en ervaring.

Video’s van werkplezier-momentjes, elke week gedeeld door RotterdamPartners, in een appgroepje van collega’s die elkaar ermee willen laten zien wat ze hebben gedaan die week + inspireren om die pareltjes in je werk te blijven opmerken.

Heb jij ook een goed voorbeeld om verhalen te blijven delen op je werk? Leuk als je die deelt ter inspiratie.