Skip to main content

Ik word zo intens blij van deze dame. In tuinbroek, haar dikke haar in een staart. Blosjes op de wangen en haar gezicht bijna tegen het scherm geplakt, zo vurig is ze op zoek naar antwoorden.

Ze begeleidt een groep die anders moet gaan werken door nieuw beleid. Ze willen hun eigen motivatie vinden om die nieuwe manier van werken te omarmen.

Dilemma

Tijdens de intervisie legt ze haar dilemma uit.

“Ik weet dat deze groep een gezamenlijke ‘why’ wil hebben en dat dat zou moeten kunnen: dat heb ik geleerd in het train-de-trainerprogramma. En tóch heb ik het gevoel dat ik ze tekort doe. Want ik kan in die groep helemaal niet zo diepgaand de ‘why’ met ze zoeken als wanneer ik ze individueel begeleid.”

Advies

Een bruikbaar advies uit de intervisiegroep is:

“Laat ze eerst individueel een ‘why’ formuleren op basis van waar hun hartje het meest van gaat kloppen in hun werk. Gebruik daar de overlappende woorden en waarden uit om de gezamenlijke missie mee te formuleren.”

“En”, voegt een ander toe: “laat ze daarna allemaal de check doen of hun eigen verhaal aan die kapstok past.”

Hoppa. Ik leun achterover en laat de groep elkaar vragen stellen en adviezen uitwisselen.

Moeder gans

Ik voel me zo trots als een pauw als ik mijn ‘schaapjes’ elkaar zo betrokken en waardevol zie helpen. Zoals moeder gans haar kuikens onder haar vleugels heeft, totdat ze kunnen uitvliegen.

Ook meedoen aan het train-de-trainer-programma? In september is de volgende. Check voor meer info en data: Train de trainer: Veranderzin – Vertelschool Rotterdam

Ontdekken of het iets voor jou is? Bel me, op: 06 – 43 761 545 of boek een online afspraak in: Selecteer een tijd · In gesprek met – Vertelschool Rotterdam (youcanbook.me)