Skip to main content

Mijn stem slaat bijna over. Ik ben hysterisch opgetogen. Ik sta voor één van de groepen van ZonMw (een organisatie van 500 medewerkers die we allemaal trainen in Storytelling). Ik wil ze op het hart drukken dat ze in hun eigen woorden, op hun eigen manier, met hun eigen voorbeelden het verhaal over hun werk mogen vertellen. Omdat ze dat allemáál gaan doen. En ál die verhalen bij elkaar zorgen ervoor dat hét verhaal over hun organisatie duidelijk wordt voor iedereen. Intern en extern. 

Eigen en samen

Ik merk dat mijn enthousiasme en boodschap aanslaan. – Ik ben nu op het punt dat ik het raam wil opengooien en het naar buiten wil schreeuwen, maar ik hou me in. Ik schrijf er wel een blog over, bedenk ik snel – 

Want pas als het je eigen woorden zijn, is het vanzelfsprekend en comfortabel om het verhaal te vertellen, toch?

Maar, zoals we vaker merken, is er durf of ‘toestemming’ voor nodig om je eigen verhaal te vertellen over je werk. 

Daarom ben ik zo blij dat die toestemming er is van ZonMw. Zij willen juist dat iedereen in zijn/haar eigen woorden vertelt over hun werk. Om 3 redenen:

  1. Je vertelt vaker als het je eigen woorden zijn;
  2. Het verhaal komt beter aan bij anderen;
  3. De ander komt er makkelijker door in beweging. 


Jouw en jullie verhaal

Nou ben ik nieuwsgierig: heb jij een eigen verhaal over je werk én weet je waar je organisatie voor staat? Yes! Dan mag je door voor de broodrooster: verbindt die 2 niveaus aan elkaar en je hebt een ijzersterk verhaal. Top!

Nog niet zeker van je/jullie verhaal? Plan hier gerust een kennismaking of spargesprek in. 

Ik help je graag verder. 

Leave a Reply