Skip to main content

“Een dag niet geraakt is een dag niet geleefd”, schudt Bas Westerweel spontaan uit zijn mouw. Ons gesprek voor de podcast ‘Vertel, maar raak!’ is net begonnen. Ik praat met hem door en overdenk ondertussen of ik zijn uitspraak op een tegeltje aan de muur zou willen hangen:

“Een dag niet geraakt, is een dag niet geleefd.”

Pas een week na de opnames valt bij mij het kwartje. Waarom ik Bas’ uitspraak niet direct kon omarmen. Omdat het een eenzijdige actie lijkt: ik raak jou. Punt. En dan? Wat heb je dan bereikt met dat raken van de ander? 

Voor mij stopt het daar niet. Daar begint het pas. Ik wil zelf óók geraakt worden. Elke dag. Zodat ik voel dat ik leef. Samen met de mensen om mij heen. Er gaat altijd een golfje gelukzaligheid door me heen als ik me verbonden voel met anderen. 

Dit komt er op mijn tegeltje:

“Een dag niet verbonden, is een dag niet geleefd.”

Wat staat er op jouw tegeltje? Vul in: “Een dag niet …., is een dag niet geleefd.” Tof als je het deelt, dankjewel!

 

P.S.: de podcast met Bas Westerweel komt 25 mei online. Je vindt hem hier: Podcast | Vertelschool Rotterdam of op Spotify: Vertel, maar raak!

Leave a Reply