Workshops

Sterker – door een gezamenlijk verhaal

“Dat de verandering actief wordt gedragen door de medewerkers werkt twee kanten op: zij werken lekkerder, met meer motivatie en autonomie én het levert meer resultaat op.” 

Dus: geen algemene zakelijke praatjes meer die het ene oor in en het andere oor uit dwarrelen. Je collega’s willen horen waarom jíj je inzet. Die persoonlijke verhalen zijn om van te smullen én zet de ander aan om ook in actie te komen.

Maar hoe dan?

Als de neuzen niet dezelfde kant op staan?

Als de ingezette koers niet wordt vertrouwd?

Als er tegengestelde belangen spelen?

Ik zeg niet dat het makkelijk is. (Wel leuk trouwens!) Maar het kan wel. De crux van mensen echt meenemen in een verandering is ze te horen, te zien en te erkennen. Dat betekent dat ze het niet alleen nodig hebben om goed uitgelegd te krijgen wat de bedoeling is van de verandering, maar dat ze ook de mogelijkheid krijgen om zich daar persoonlijk aan te verbinden. Die persoonlijke verbinding komt tot stand door met elkaar uit te wisselen wat jullie echt belangrijk vinden.

De workshop in een notendop:

We combineren de methodiek van Simon Sinek – the Golden Circle met de technieken van storytelling. Met die methodiek van de Vertelschool Rotterdam leer je in korte tijd je persoonlijke drijfveer ontdekken, die aanstekelijk over te brengen én hoe je je collega’s hun eigen verhaal kan laten vertellen. Vervolgens leren we je de stappen om al die verhalen te verbinden tot 1 gezamenlijke kern. Dat is waar jullie gezamenlijk voor staan, ieder vanuit je persoonlijke drijfveer.

Voor jou?

Deze workshop is voor jou bedoeld als je je hierin herkent: 

Je bent verander- /transitiemanager of projectleider in de publieke sector (overheid, onderwijs, zorg en duurzaamheid) en je hebt 5+ jaar ervaring in het leiden van teams. Je bent doelgericht, maar er daarnaast van doordrongen dat persoonlijke motivatie voor het werk, verbinding met collega’s en vertrouwen in de koers keihard nodig zijn om voor een blijvende positieve verandering te zorgen.

Wat gaan we doen?
  • Jouw verhaal
    Het is zó gaaf om te zien als mensen doorkrijgen waar ze echt voor staan. Het geeft ze houvast en richting in hun werk. Als je weet wat je belangrijk vindt om bij te dragen in je werk, draag je dat uit. Dat inspireert en zet mensen aan tot actie: ze willen met je meedoen. Om dit zelf te ervaren, starten we met je eigen verhaal. We zetten de methodiek van de Simon Sinek in: the Golden Circle om erachter te komen waar jij voor staat. Je past direct de technieken van zakelijke storytelling toe (je vult daarvoor het storyboard in die je van ons krijgt) om het beeldend, concreet en meeslepend over te brengen.
  • Oefenen in de praktijk
    Feedback en feedforward van de andere workshoppers. Je gaat je verhaal oefenen op de andere deelnemers van deze workshop. En niet zomaar ins blaue hinein. Je oefent de situatie die binnenkort bij jou op het werk aan de hand is waar jij een beter verhaal wilt vertellen. Omdat het tot nu toe niet ging zoals je wilde. Omdat het potdikkie te belangrijk is om maar door te blijven modderen. Omdat je je visie wilt laten zien, laten voelen, laten doordringen. Omdat je mensen in beweging wilt krijgen!
  • Sterker door een gezamenlijk verhaal
    Nu je ervaren hebt wat de kracht is van het ontdekken en delen van je verhaal leren we je hoe je dit met je eigen team kan doen. Verhalen ontdekken – delen – gezamenlijke boodschap formuleren – en die uitdragen, ieder in hun eigen woorden. Met de 6 stappen uit onze methodiek kun jij met jouw team aan de slag.
Doel:

Na deze workshop weet je wat er nodig is om de persoonlijke drijfveren van je teamleden naar boven te halen. Heb je zelf ervaren wat de kracht van verhalen op het werk is. En ken je de stappen om van alle individuele verhalen de gezamenlijke boodschap te formuleren.

(Wil je na deze workshop meer oefenen of je skills verder ontwikkelen om dit met je team te doen? Dat kan in de verdiepende training van 3 dagdelen of de opleiding voor professionals.)

Praktische informatie:

Datum: vrijdag 16 juni 2023
Tijd: 13:00 – 16:00 uur

Datum: donderdag 7 september 2023
Tijd: 09:00 – 12:00 uur

Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

Inschrijven: meld je aan via info@vertelschoolrotterdam.nl 

Kosten: €247,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

WORKSHOP IN ENGLISH?

Interested in this training in English for your international (and intercultural) team? Check out what we do for international teams here

Praktische informatie:

Datum: vrijdag 16 juni 2023
Tijd: 13:00 – 16:00 uur

Datum: donderdag 7 september 2023
Tijd: 09:00 – 12:00 uur

Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

Inschrijven: meld je aan via info@vertelschoolrotterdam.nl 

Kosten: €247,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

WORKSHOP IN ENGLISH?

Interested in this training in English for your international (and intercultural) team? Check out what we do for international teams here