Workshops

Persoonlijk leiderschap bij veranderen

Organisaties zijn continu in verandering. Om daar leiding aan te geven weet je dat er meer nodig is dan ronkende projectplannen en de figuurlijke stip op de horizon. Cruciaal zijn de mensen die het uiteindelijk gaan doen. Dat zij ervoor gaan. Zodat jij erop kan vertrouwen dat de verandering echt, positief en blijvend is.

Maar hoe dan?

Als er een praktijk is van JA zeggen en NEE doen?

Als iedereen de verandering op papier steunde, maar ze ‘in het echt’ opeens stuurloos om zich heen lijken te kijken?

Als de medewerkers verandermoe zijn?

Herken je hier iets van in jouw praktijk? En wil je weten en ervaren hoe je daarmee om kan gaan? Dan is deze workshop ‘Persoonlijk leiderschap bij veranderen’ wat voor jou.

Ik geloof namelijk dat persoonlijk leiderschap niet alleen van jou verwacht wordt, maar ook van de medewerkers. Persoonlijk leiderschap kun je bij de ander stimuleren. In deze workshop leren wij je hoe je dat effectief doet.

De workshop in een notendop:

In deze workshop leer je de juiste vragen te stellen om trotsverhalen te laten delen in het team: verhalen uit de praktijk die gaan over de momenten waarop de medewerkers het idee hadden van betekenis te kunnen zijn. Hartverwarmend, authentiek en enorm verbindend. 

Je ervaart in deze workshop ook zelf hoe het is om die verhalen te ontdekken en te delen. Die ervaring + de vervolgstappen die nodig zijn om dit met je team te kunnen doen krijg je aangereikt. 

Voor jou?

Deze workshop is voor jou bedoeld als je je hierin herkent: 

Je bent verander- /transitiemanager of projectleider in de publieke sector (overheid, onderwijs, zorg en/of duurzaamheid) en je hebt 5+ jaar ervaring in het leiden van teams. Je bent doelgericht, maar er daarnaast van doordrongen dat persoonlijke motivatie voor het werk, verbinding met collega’s en vertrouwen in de koers keihard nodig zijn om voor een blijvende positieve verandering te zorgen.

Wat gaan we doen?
 • Jouw verhaal
  Het is zó gaaf om te zien als mensen doorkrijgen waar ze echt voor staan. Het geeft ze houvast en richting in hun werk. Als je weet wat je belangrijk vindt om bij te dragen in je werk, draag je dat op een aanstekelijke manier uit. Dat inspireert en zet mensen aan tot actie: ze willen met je meedoen. We zetten de methodiek van de Simon Sinek in: the Golden Circle om erachter te komen waar je voor staat. Om dit zelf te ervaren, starten we met jouw eigen verhaal.
 • Je verhaal levert iets waardevols op
  Wat is het doel van je praatje, gesprek of presentatie? Een veranderingstraject introduceren bij je medewerkers? Een sessie leiden om de weerstand weg te halen? Klinkt logisch hè? Dat je weet wat het doel is van je spreekmoment. Maar ik kom dikwijls tegen dat het doel niet helder is. Terwijl dat zoveel oplevert. Als je namelijk weet wat jij uit dat bewuste moment wilt halen, kun je er veeeel beter op sturen.
 • Oefenen in de praktijk
  Feedback en feedforward van de andere workshoppers. Je gaat je verhaal – met de expliciete oproep aan de luisteraar(s) – oefenen op de andere deelnemers van deze workshop. En niet zomaar ins blaue hinein. Je oefent de situatie die binnenkort bij jou op het werk aan de hand is waar jij een beter verhaal wilt vertellen. Omdat het tot nu toe niet ging zoals je wilde. Omdat het potdikkie te belangrijk is om maar door te blijven modderen. Omdat je je visie wilt laten zien, laten voelen, laten doordringen. Omdat je mensen in beweging wilt krijgen!
 • Sterke teams door een gezamenlijk verhaal
  Nu je ervaren hebt wat de kracht is van het ontdekken en delen van je verhaal geven we je de instructies hoe je dit met je eigen team kan doen. Verhalen ontdekken – delen – gezamenlijke boodschap formuleren – en die uitdragen, ieder in hun eigen woorden.
Doel:

Na deze workshop weet je wat er nodig is om de persoonlijke drijfveren van je teamleden naar boven te halen. Heb je zelf ervaren wat de kracht van verhalen op het werk is. En ken je de stappen om van alle individuele verhalen de gezamenlijke boodschap te formuleren.

(Wil je na deze workshop meer oefenen of je skills verder ontwikkelen om dit met je team te doen? Dat kan in de verdiepende training van 3 dagdelen of de opleiding voor professionals.)

Praktische informatie:

Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 09:00 – 12:00 uur

Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

Inschrijven: meld je aan via info@vertelschoolrotterdam.nl 

Kosten: €187,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

WORKSHOP IN ENGLISH? 

Interested in this training in English for your international (and intercultural) team? Check out what we do for international teams here 

Praktische informatie:

Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 09:00 – 12:00 uur

Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

Inschrijven: meld je aan via info@vertelschoolrotterdam.nl 

Kosten: €187,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

WORKSHOP IN ENGLISH? 

Interested in this training in English for your international (and intercultural) team? Check out what we do for international teams here