Workshops

workshop: Sterke teams – door een gezamenlijk verhaal

Wil je met souplesse en enthousiasme het verhaal vertellen dat bij jou past én waarmee je de ultieme boodschap van de gewenste verandering uitdraagt?

Dan zit je hier goed. In deze workshop ontdek je wat jou drijfveren zijn om jouw werk te doen. Je oefent met de technieken van storytelling om het zo te gaan vertellen dat je anderen ermee aanzet om ook in actie te komen.

We gaan zelfs nog een stap verder: 

Want hoe effectief zou het zijn als alle teamleden ook hun verhaal gaan ontdekken en uitdragen? 

DENK JE NU: “JA!, DAT WIL IK, MAAR HOE DAN?!” 

Wij leren je om de juiste vragen te stellen om deze verhalen te laten delen in het team. We geven je de stappen die vervolgens nodig zijn om daar de gezamenlijke kern uit te halen. Zodat het team zich verbonden voelt aan elkaar en aan de opdracht. 

In deze workshop ervaar je hoe het is om die verhalen bij jezelf te ontdekken en die vervolgens te delen. Die ervaring + de vervolgstappen die nodig zijn om dit met je team te kunnen doen krijg je aangereikt. 

  •  Vooraf:

   We pakken in deze workshop in een flinke vaart je verhaal beet. Als je al ervaring hebt met storytelling, is het een verdieping op je kennis en vaardigheden. Als je nog geen ervaring hebt met storytelling is het een indrukwekkende start van – hopelijk – nooit meer anders. We nemen je stap voor stap mee in het naar een hoger plan tillen van je verhaal. Ongeacht je voorkennis, kan je meedoen. 

   We gaan er vanuit dat je al ervaring hebt in het leiden van een team. Dat kan als projectleider of verandermanager zijn, maar ook als lijnmanager.

    

  • Doel:

   Na deze workshop weet je wat er nodig is om de persoonlijke drijfveren van je teamleden naar boven te halen. Heb je zelf ervaren wat de kracht van verhalen op het werk is. En ken je de stappen om van alle individuele verhalen de gezamenlijke boodschap te formuleren. 

   We werken in deze workshop toe naar het ultieme doel om deze stappen toe te passen op je eigen team.
   (We realiseren ons dat dat hoog gegrepen is. Wil je na deze workshop meer oefenen? Dat kan in de verdiepende training van 3 dagdelen of boek een train-de-trainer. Je team laten begeleiden door onze trainers kan natuurlijk ook.)

  • Programma:

   In 3 uur behandelen we de volgende onderwerpen:

    • Jouw verhaal
     Het is zó gaaf om te zien als mensen doorkrijgen waar ze echt voor staan. Het geeft ze houvast en richting in hun werk. Als je weet wat je belangrijk vindt om bij te dragen in je werk, draag je dat uit. Dat inspireert en zet mensen aan tot actie: ze willen met je meedoen. 
    • Je boodschap overbrengen. Met gemak en enthousiasme. 
     Dat doen we door je de technieken van storytelling te leren. Daarmee kun je je verhaal beeldend vertellen alsof het een film is. Je sleept de luisteraar mee en pakt hem/haar in. Je publiek zit niet met de armen over elkaar, maar op het puntje van hun stoel. 
    • Je verhaal levert iets waardevols op.
     Wat is het doel van je praatje, gesprek of presentatie? Een veranderingstraject introduceren bij je medewerkers? Een kennismaking met een nieuwe collega? Klinkt logisch hè? Dat je weet wat het doel is van je spreekmoment. Maar ik kom dikwijls tegen dat het doel niet helder is. Terwijl dat zoveel oplevert. Als je namelijk weet wat jij uit dat bewuste moment wilt halen, kun je er veeeel beter op sturen. En kun je er heel expliciet naar vragen. 
    • Oefenen voor jouw praktijk. 
     Feedback en feedforward van de andere workshoppers. Je gaat je verhaal – met je nieuwe storytellingskills én je expliciete oproep aan de luisteraar(s) – oefenen op de andere deelnemers van deze workshop. En niet zomaar ins blaue hinein. Je oefent de situatie die binnenkort bij jou op het werk aan de hand is waar jij een beter verhaal wilt vertellen. Omdat het tot nu toe niet ging zoals je wilde. Omdat het potdikkie te belangrijk is om maar door te blijven modderen. Omdat je je visie wilt laten zien, laten voelen, laten doordringen. Omdat je mensen in beweging wilt krijgen!
    • Sterke teams door een gezamenlijk verhaal.
     Nu je ervaren hebt wat de kracht is van het ontdekken en delen van je verhaal geven we je de instructies hoe je dit met je eigen team kan doen. Verhalen ontdekken – delen – gezamenlijke boodschap formuleren – en die uitdragen, ieder in hun eigen woorden. 
  ZIN GEKREGEN OM MEE TE DOEN? 
  CHECK HIER DE DETAILS VOOR DATUM, TIJDEN EN INSCHRIJVEN:

  Datum: vrijdag 24 september 2021

  Tijd: 9:00 – 12:00 uur

  Voor: Projectleiders en verandermanagers in de publieke sector

  Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

  Inschrijven: meld je aan op info@vertelschoolrotterdam.nl o.v.v. Ik ben erbij 24 september!

  Kosten: €187,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

  ________________________________________________________________________________

  Datum: donderdag 28 oktober 2021

  Tijd: 13:00 – 16:00 uur

  Voor: Projectleiders en verandermanagers in de publieke sector

  Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

  Inschrijven: meld je aan op info@vertelschoolrotterdam.nl o.v.v. Ik ben erbij 28 oktober!

  Kosten: €187,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

  ________________________________________________________________________________

  Datum: vrijdag 5 november 2021

  Tijd: 9:00 – 12:00 uur

  Voor: Zelfstandig verander- en transitiemanagers in de publieke sector

  Locatie: StartDock: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam

  Inschrijven: meld je aan op info@vertelschoolrotterdam.nl o.v.v. Ik ben erbij 5 november!

  Kosten: €147,- ex btw p.p. Inclusief: Vertelboekje, koffie/thee, lekkers

  Workshop in English? 

  Interested in this training in English for your international (and intercultural) team? Check out what we do for international teams here 

   

   

   

   

   

   

   

  Eerst even kennismaken?

  Mijn naam is  Sandra de Haan

  Bel mij op  06 40 22 80 82

  Mijn naam is
  Sandra de Haan

  Bel mij op 
  06 40 22 80 82