Testimonials

Wat anderen zeggen

Toen de 100 vrijwilligers ieder met hun persoonlijke verhaal op een briefje in de hand zat, werd het even stil. Natasja (manager Ronald McDonaldhuis) zei vanuit de grond van haar hart: “Volgens mij hebben jullie goud in handen. Ik wil die briefjes inlijsten.”

Inmiddels hangen al die pareltjes van verhalen over waarom de vrijwilligers voor het Ronald McDonaldhuis werken te prijken aan de wand.
Natasja Jongenotter

Manager, Ronald McDonaldhuis Sophia Rotterdam, foto door Mirjam Lems

Door het enthousiasme van Sandra en Ferdi geprikkeld om na te denken over de vraag hoe de boodschap die ik wil overbrengen (over mijn werk maar eigenlijk altijd) zó gebracht kan worden dat deze de luisteraar ook raakt. Goede training als je tevens de kernboodschap van je organisatie mee wilt geven bij gesprekken, pitches en presentaties.

Bart de Hoop

DCMR Milieudienst Rijnmond

Reacties uit het team FMEA van de Rijksacademie:

Het formuleren van een gezamenlijke missie helpt om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Nu weet ik weer beter waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan.
Maakte indruk: “Oooooo, hier doen we het dus voor!”

Ik wil graag het verhalen vertellen erin houden. Het is zo waardevol. Ik wil hier verder mee gaan, in- en extern.

Joris Bongers

Programmamanager, FMEA

“Wat direct aanwijsbaar impact maakt in het verhaal van een ander, is lastig om aan te wijzen bij jezelf. Ik wilde daarom graag in weinig woorden een krachtig verhaal kunnen vertellen over mijzelf als founder van mijn bedrijf. Ik merkte dat ik het moeilijk vond te beslissen welke levensverhalen een onderdeel mochten zijn in een verhaal dat klanten aanspreekt.

Door de sessies met de Vertelschool heb ik meer inzicht gekregen in welke verhalen ertoe doen en waarom, en een goede opzet waarmee ik mijn verhaal verder kan concretiseren. Ik ben erg content met deze structuur. Mijn purpose en verhaal zijn nu op een hele mooie, logisch samenkomende manier, vervlochten.

Marieke Pijler

Merkstrateeg en business coach, Brand Density

Je eigen enthousiasme over je werk als uitgangspunt om te leren een aansprekend verhaal te vertellen over het bedrijf en wat je doet. Dat werkt. Positieve feedback, dat werkt ook.

Frits Kwint

DCMR Milieudienst Rijnmond

“Ik twijfelde of ik niet teveel had gepraat tijdens die eerste sessie met Sandra. Ik wilde juist naar haar luisteren hoe ik een goed verhaal kan vertellen. Gelukkig stelde ze me in het vervolggesprek meteen gerust: het is mijn verhaal. Daar moet ik juíst zelf over vertellen om te weten wat ik precies wil overbrengen. Sandra helpt daarbij door te luisteren en op de goede momenten door te vragen.”

“Je dwingt ons om tot de kern te komen. Dat probeer ik zelf uiteraard ook steeds. Maar daar neem ik toch te weinig tijd voor. Door jou hebben we ons authentieke verhaal scherp.”

Graciëlla van Vliet

co-founder Closure, Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2019 in de categorie Aanstormend Talent.

Hele fijne training. Ook goed om dat met collega’s te doen, en van hen feedback te krijgen. Sandra en Suzan zijn beiden inspirerende trainer-vertellers met een positieve kijk op het leven. Ik miste bij de laatste keer de instructie om een verhaal in zijn geheel voor te bereiden en dat verhaal te vertellen. Dat had de training afgemaakt. (Gaan we de volgende keer nóg beter doen Koen, dank voor je mooie woorden en de feedback! Sandra)

Koen de Kruif

DCMR Milieudienst Rijnmond

De collega’s hebben een tijd het gevoel gehad dat ze op feestjes beter niet konden zeggen dat ze bij de bank werkten. Dat ging me aan het hart. Ik zie de medewerkers als het menselijk kapitaal van de bank. Ik hoopte dat ze met de training hun passie konden ontdekken: waar doen zij het voor iedere dag? Het heeft met iedereen wat gedaan. Ze kunnen zich allemaal beter uiten nu. Ze vertellen hun eigen verhaal; als mens, niet als ‘de’ accountmanager van de bank.

Ik merk het ook bij mezelf, al had ik al weinig moeite mijn eigen verhaal te vertellen: ik bereid me minder precies voor. Ik weet namelijk heel goed wat ik wil overbrengen. En of dat dan precies zo of met net andere woorden eruit komt, dat maakt niet uit. Het komt van binnenuit; ik kan nu onvoorbereid vertellen waar ik voor sta. Het valt me op dat mijn verhaal nu veel minder over mijn werk gaat. Uiteindelijk maakt het mij sterker en onafhankelijker. Heel waardevol.

Ik zou de training aanraden aan bedrijven die de verbinding willen maken met hun klanten en daar hun eigen medewerkers voor inzetten. Waarom doen zij wat ze doen? Dat inzicht in ieders missie heeft ons de goede spirit en verhalen opgeleverd.

Marcel Splinter

manager MKB, Rabobank Rotterdam

Dank voor de ongedwongen sfeer in de groep. Je boodschap over een eigen verhaal, met oprechte intenties, heeft me geraakt. Daardoor gaat mijn verhaal meer over mezelf, heeft het mijn inzicht versterkt en wordt mijn verhaal veel krachtiger dan alleen ‘sales gericht’.
Paul  van  Winden

Kenneth Smit /  One Coin

‘‘Wij zouden voor het eerst sinds lange tijd weer eens als 1 organisatie samen komen voor een inhoudelijke teamdag. Thema: Wat is werkplezier voor een ieder van ons en hoe kunnen we dat onderling en als organisatie nog meer versterken?

Aangescherpte maatregelen ivm Covid-19 zetten op het laatste moment toch een streep door een fysieke bijeenkomst. Een enorme domper. Gelukkig was daar de Vertelschool. Niet alleen staat hun online faciliteit als een huis. Wat in één klap al onze logistieke uitdagingen oploste. Maar nog belangrijker: de trainers van de Vertelschool waren in staat om in een digitale omgeving een intieme sfeer te creëren waarin wij met elkaar aan de slag konden en het ene na het andere mooie verhaal werd verteld.

Ineens deed het er niet meer toe dat we niet fysiek in een ruimte zaten en voelde het oprecht als een fijne, vrolijke ochtend met alle 80 collega’s. Inmiddels is een app in het leven geroepen om alle verhalen over werkplezier met elkaar te blijven delen. En hebben we kunnen voortbouwen op het succes van de ochtend.”

Judith Boer

manager corporatie communicatie, pers & public affairs, Rotterdam Partners

Waarom ík hier zit?, vroeg Sandra me. Daar had ik niet meteen antwoord op. Ik had er niet echt een verhaal bij. Sandra nam me daarna aan de hand door vragen te stellen en structuur aan te brengen. Ik kwam er snel achter dat ik wel degelijk een verhaal heb over waarom ik dit werk doe. Sterker nog, ik weet hartstikke goed over te brengen waarom ik bij Closure ben gaan werken: het is een bedrijf wat aanvoelt als een familiebedrijf. Waarin ik kan meebouwen aan de groei en toekomst. Ik hou van sales, maar niet voor zomaar een product. Het moet iets toevoegen aan de wereld en met wat Closure doet (het via één digitaal loket stopzetten van abonnementen en contracten na overlijden van een nabestaande) kunnen we zoveel mensen helpen.

Knap hoe Sandra door te luisteren en ons aan de hand te nemen onze eigen verhalen naar boven haalt.

Carlijn Soer

sales corporates, Closure

BOOST YOUR STORY
Leuke workshop! Concrete feedback en genoeg leerpunten om mee aan de slag te gaan. Het Vertelboekje is een fijn item om erbij te houden bij de voorbereiding van de volgende presentatie. Beide Sandra’s zijn enthousiast en energiek! Dat enthousiasme kwam ook gewoon over via de computerscherm 😉

Yasmine

Trainee, Newpublic

Natuurlijk weet ik wie ik ben. Ik ben bij jou ook niet de deur uit gelopen met dingen die ik nog niet van mezelf wist. Maar toen ik op mijn werk de vraag kreeg om 10 minuten te pitchen over wie ik ben, bleef het toch heel lang leeg in mijn hoofd.

Jij hebt me door je oprechte interesse 4 uur lang laten vertellen over wat mij bezighoudt, op zakelijk en persoonlijk vlak. En daardoor heb ik voldoende materiaal om een compleet plaatje van mezelf te geven. Feitelijk, helder en anekdotisch.

Leontine Hoekman

Afdelingsmanager, Gemeente Rotterdam

Sandra creëert een veilige omgeving door zich echt en kwetsbaar op te stellen. Ze daagt de groep uit dit ook te doen en met succes! Ik deelde op het podium een authentiek verhaal over ondernemerschap dat ik nooit eerder had gedeeld. De Vertelschool Rotterdam is een aanrader voor iedereen die bezig is met personal storytelling en branding.
Patricia Jaspers

Red Factor

De sfeer in het team is meer open sinds de training. Collega’s weten elkaar beter te vinden op de inhoud van hun werk en op de verbindingen tussen de verschillende disciplines. Ze weten elkaar beter duidelijk te maken waar ze zich mee bezig houden.

Procesmanager Innovatie, Gemeente Rotterdam

Ik sprak gister op een groot intern event en ben begonnen met een persoonlijk verhaal. Heel veel leuke reacties gekregen op de manier waarop ik collega’s inspireerde.

Communicatieadviseur, Sweco

Uit de evaluatie na de train-de-trainer Storytelling voor communicatie professionals: 

“Zin om aan de slag te gaan!”

“Ik wist niet dat er zoveel kwam kijken bij het geven van een training”; 

“Superleuke startbijeenkomst”

Cijfer voor de trainer: 9 1/2 

Trots op onze klanten:

Kennismaken?

Bel of mail en ik neem contact met je op.

Mijn naam is  Sandra de Haan

Bel mij op  06 43 76 15 45

Mijn naam is
Sandra de Haan

Bel mij op
06 43 76 15 45