Onze verhalen

Wat zijn onze drijfveren?

Sandra de Haan

Ik ben San. Zo word ik in ieder geval al jaren genoemd.
Voluit: Sandra de Haan-Morlog.

Al van jongs af aan wilde ik juffrouw worden. Ik vind het leuk om anderen persoonlijk te leren kennen. Te ontdekken waarom iemand doet wat hij doet. Dat verhaal is voor mij onweerstaanbaar.

Mijn verhaal
Ik ontwikkel me van open meisje naar openhartige vrouw. Ik was altijd spontaan. Een vrolijke flapuit. Maar ik kwam erachter dat ik alleen maar open was over de dingen die ik leuk vond. Problemen besprak ik ook wel hoor – maar pas als ik ze al opgelost had. Het keerpunt hierin kan ik me nog goed herinneren. Tijdens mijn eerste postnatale depressie. Toen heb ik geleerd me uit te spreken over minder positieve dingen. Hoe voel ik me? Wat verlang ik? En: wat heb ik nodig? Dat heb ik mezelf aangeleerd. Als ik een drempel voel om me uit te spreken, ga ik altijd in gedachten even terug naar deze periode. Dat helpt me. Ik weet hoe waardevol het is om je echt te laten zien.

Mijn ‘why’
Inmiddels is het mijn missie geworden om de wereld wat openhartiger te maken. Ik help mensen hun eigen woorden te vinden voor wat zij belangrijk vinden. Want door je uit te spreken, leg je eigenlijk aan jezelf uit wat je vindt – grappig hoe dat werkt – en kom je er ook achter wat je wilt dóen. Ik sta er soms versteld van wat persoonlijke verhalen met je kunnen doen.

Ik ben heel blij dat ik mijn achtergrond als docent zo goed kan inzetten – ik werk al meer dan 15 jaar met groepen. Met de Vertelschool Rotterdam train ik teams en organisaties hoe ze hun persoonlijke trotsverhalen zakelijk kunnen gebruiken.

 

Tyche van Bommel

Ik ben Tyche van Bommel. Verhalenverteller. Ik geloof dat ieder verhaal er mag zijn, maar dat je het wel moet vertellen. En bij dat vertellen kan ik je helpen. Ik werk als presentator en interviewer en dat is niet veel anders dan het overbrengen van een verhaal. Het verhaal van de organisator of van de geïnterviewde bijvoorbeeld. Wat ik het mooiste vind aan het overbrengen van al die verhalen, is dat het verbindt. Als je het échte verhaal weet boven te halen, raak je altijd. Wat daar voor nodig is? Je kwetsbaar opstellen, dingen benoemen zoals ze zijn (bijvoorbeeld “ik ben zenuwachtig”), je urgentie vinden (waarom wil jij dit verhaal vertellen?) en empathie met je publiek (waar zitten zij mee, wat willen zij weten, welke kennis hebben ze misschien niet). Als dat je lukt, zal je een blijvende indruk achterlaten.

Ik vind het heerlijk om zelf verhalen te vertellen (ook door muziek te maken bijvoorbeeld) en om mensen te helpen bij het vertellen van hun verhaal. Ik help het liefst bij presentievaardigheden, het benoemen van jouw persoonlijke belemmeringen, het vinden van jouw urgentie, jouw verhaal en het presenteren ervan. Als jouw verhaal goed overkomt, ben ik weer dichter bij mijn doel: het delen van onze verhalen, zodat we weten dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Sandra de Snoo

Sandra de Snoo is strategisch communicatieadviseur en verhalenjager. “Ik heb een talent voor observeren en luisteren. Persoonlijke verhalen ophalen, dat is wat ik het liefste doe. Achterhalen wat er écht omgaat in mensen en organisaties. Wat drijft mensen? Ik geloof erin dat mensen en organisaties groeien als ze zichzelf beter begrijpen. Verhalen zijn het fundament van mijn adviezen. Het gaat niet alleen om de inhoud van een goed verhaal. Hoe je een verhaal vertelt is net zo belangrijk. Ik coach mensen en organisaties door het juiste verhaal goed over de bühne te krijgen”.

Suzan Vink

Suzan Vink, maakt voor jou gewoon (weer) bijzonder.

Ik ben Suzan Vink, 40 jaar, en samen met mijn gezin woonachtig in Rotterdam.

Mijn werkroots liggen in het facility management. Als projectleider, docent en manager. Managen en projecten leiden laat ik tegenwoordig aan anderen over. Ik ben als een vis in het water wanneer ik mijn energie en enthousiasme op mensen kan overdragen en hen een goed gevoel kan geven bij wat ze doen. In mijn werk is dat onder andere als trainer.

Mensen typeren mij als motiverend, enthousiast en toegankelijk en deskundig in deelnemers te trainen om weer toegewijd en vanuit het perspectief van de ander te handelen en te vertellen. Weer, omdat ik ervan overtuigd ben dat we allemaal ooit ergens mee begonnen zijn om een ander te helpen, een dienst aan te verlenen, iets aan te verkopen of te verbeteren. Door bedrijfsblindheid en de waan van de dag vergeten we die intrinsieke motivatie nog wel eens. Ik help je de voor jou zo gewone zaken in je werk weer als bijzonder te zien en te (her)ontdekken voor wie je het doet en waarom. Door hier weer aandacht aan te besteden, maak je echt het verschil in je verhaal naar de ander.

Ferdi Jansen

Dromen is leuk, Doen is nog veel leuker! Zeker als je hartje er sneller van gaat kloppen. Van jongs af aan heb ik al een notitieboekje naast mijn bed liggen, waarin ik al mijn wilde en creatieve ideeën noteer. De ideeën waar ik echt enthousiast van word en waar ik in geloof, voer ik ook daadwerkelijk uit. Zodoende ben ik al sinds 2012 zelfstandig ondernemer en werk ik met veel plezier aan zeer uiteenlopende projecten. De rode draad is echter altijd hetzelfde: Mensen inspireren en verbinden, zodat zij met net zoveel passie als ik aan hun dromen kunnen werken. Tenslotte zei de filosoof Confucius eeuwen geleden al: “Geef mij werk wat bij mij past en ik hoef nooit meer te werken”. 

Karina de Paepe

Tot mijn 53e heb ik onder meer als loopbaancoach bij Randstad gewerkt en na het lezen van het boek “Vrouwen van 50, lef, lust en nieuwe ambitie” heb ik het roer radicaal omgedraaid. Met een opleiding tot trainingsacteur en presentatie-coach als gevolg.

En in deze richting heb ik mijn passie gevonden.

Mijn persoonlijke missie is om op onconventionele wijze mensen te enthousiasmeren en zichzelf en hun drijfveren echt in hun verhalen te laten zien!

Deelnemers aan mijn trainingen typeren mij als flexibel, toegankelijk, krachtig, relativerend, gevoel voor humor, betrouwbaar, levendig, verrassend, to the point en zet de ander in zijn/haar kracht.

Kennismaken?

Laat je bericht hier achter en Sandra de Haan neemt contact met je op.
(Berichten voor de andere trainers geef ik aan ze door.)

7 + 9 =

Wat anderen zeggen

“Ik kan nu altijd en overal mijn verhaal doen. Het is ons verhaal, wat ik op mijn eigen manier vertel. Er wordt oprecht naar me geluisterd. Dat merk ik aan de reacties en vragen van mensen. Ze willen meer van me.”