De gouden plakken zijn binnen. Na een weekje feesten en nagenieten zijn de ogen alweer gericht op de volgende grote wedstrijden.

Die sporters-mentaliteit: altijd dóór, naar de next level, het hoogst haalbare bereiken; herken ik bij veel klanten. En bij mezelf. Ontwikkeling en ambitie staat op ons voorhoofd.

Maar ik heb ook een keerzijde gezien van dat door door door willen.

Misschien herken je het. Je ambitie stuwt je op om naar het volgende niveau te groeien. Je visualiseert het. Nieuwe werkplek, nieuwe visitekaartjes. Verantwoordelijkheid en budget stijgen. Meer meer meer…

Constant bezig met de volgende stap. In je hoofd.

En waar je nú mee bezig bent? De plek waar je nu zit? Daar heb je minder aandacht voor, zo vol als je bent van je nieuwe ik.

Je bent niet de enige die verblind raakt door zijn eigen ambitie. Dat je steeds bezig bent met morgen, maar niet met vandaag. Blind voor de groei die nú mogelijk is.

Ik ben ervan overtuigd dat je altijd beter kan worden in je werk. Maar dan moet je wel open staan voor die groei. Als jij naar je werk van nu kijkt, wat zou jij dan beter willen doen?

Ik stel mezelf deze vraag regelmatig. Meestal komt daaruit dat ik minder gejaagd en met meer ontspannen plezier mijn werk wil doen. Ik kan zo enthousiast en eager zijn dat ik er hyper van word… Maar deze week kwam er een antwoord dat ik helemaal niet had aan zien komen: ‘Ik wil een betere trainer worden’.

Ik sta al 15 jaar voor groepen. Ik schrijf mijn eigen trainingen. Heb honderden groepen begeleid. Dat kan ik dus wel. Dacht ik. En was blind geworden voor de groei die ik daar nog in kan maken. Op het arrogante af toch?

Hoogmoed komt voor de val. Er gebeurde iets pijnlijks in een groep die ik train. Ik gaf een opdracht en niemand deed wat. NIEMAND. Geen beweging. Geen vraag. Geen reactie. Niks. Kun je het je voorstellen?

Ik hoop niet dat dit jou overkomt. (Hoe leerzaam ook.) Dus daarom deze oproep: ga eens na waar jij zit met je hoofd. In de toekomst? Of ben je gefocust op het nu?

Die gouden plakken kwamen er omdat de Olympische sporters in het nu presteerden. Gefocust op elke kans op verbetering. Parcours verkend, het snelste pak aangetrokken. De wedstrijd gevisualiseerd. Oh ja, en dan op het juiste moment heel hard knallen, dat ook 😊

Ga voor die gouden plak van vandaag! Waar zit jouw groei, persoonlijk of zakelijk? Visualiseer hoe het eruit ziet als jij de beste versie bent van jezelf.

En? Waar ga jij op trainen? Ik ben heel benieuwd naar je inzichten. Laat je het me weten?