Blog

Ze voelen jouw emotie, ook via scherm

door | 6 mei 2020

In onze trainingen vertellen we ons eigen verhaal. Waarom werken we bij de Vertelschool? Dat is voor ieder van ons een ander verhaal, want het is persoonlijk. De eerste keer dat ik mijn verhaal vertelde via het scherm, was even wennen. Je wilt je publiek aankijken. Maar dan moet je dus kiezen: óf je kijkt ze recht in de ogen en richt je blik op de webcam. Óf je wilt hun gezichten zien en dan kijk je op je scherm. Ik koos voor het eerste. Ik wilde ze aankijken.

In het rondje reacties hoorde ik dat de deelnemers de emoties in mijn verhaal zelf hadden gevoeld. Net als in ‘het echt’.

Niet zo gek eigenlijk. Als je een film zit te kijken, zit je er ook niet met een uitgestreken gezicht bij. Man, soms druppen de tranen van je neus of verstop je je gezicht achter je handen van de gruwel. En dat is dan een verzonnen verhaal dat nagespeeld is!

Dus misschien had ik het kunnen weten, maar ik moest het toch ervaren: je publiek voelt jouw emotie, ook via een scherm.

 

Emotionele groet,

Sandra de Haan,

Ook namens Ferdi Jansen, Karine de Paepe, Sandra de Snoo, Suzan Vink en Tyche van Bommel.

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.