Blog

Wegens succes verkort

door | 3 juni 2020

Alles gaat online: vergaderen, trainen, netwerken. Kan best. Gaat goed. Het is makkelijk dan verwacht. Het lijkt zelfs op hoe het hiervoor ging, toen we nog naast elkaar op een stoel mochten zitten.

Maar toch gaat het een beetje anders.

We lopen niet meer nog-snel-even-naar-de-koffieautomaat. Niet bijkletsen met je collega op de gang. Geen reistijd meer, geen ongeventileerde zaaltjes meer. Heb jij eigenlijk nog voorstelrondjes?

In onze trainingen gaat het ook anders. De sessies zijn minder lang. Anders is het veel te vermoeiend. Hoe energiek en enthousiasmerend de training ook is, constant die camera op je hoofd kost energie.

Ik vind het eigenlijk wel lekker. We moeten nóg scherper kiezen in wat we behandelen en hoe we het aanbieden. Minder tijd nemen dwingt je om tot de essentie te komen. Dat maakt onze training beter en daar zijn we dol op.

Eén ding korten we niet in:

de inloop.

Dat vind ik echt de tip van de eeuw: een kwartier inloop voordat je start met de training. Eén voor één druppelen de deelnemers binnen. Met die ene doe je een praatje prut. De ander rommelt rustig nog even met wifi/mute-unmute (repeat)/rondstruinende kinderen en ander ongemak. In de laatste minuut vliegt ook de manager nog in en tadaaaah: we kunnen van start. Relaxed.

 

Tot gauw!

Trainersteam Vertelschool Rotterdam:

Ferdi Jansen
Karina de Paepe
Sandra de Haan
Sandra de Snoo
Suzan Vink
Tyche van Bommel

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.