Blog

Vakantie? Pitchend aan de afwas. Ja, jij ook!

door | 16 juli 2019

Bij ons thuis worden de vakantiespullen bij elkaar gezocht, de grote reis gaat bijna beginnen.

Even pauze; niet aan werk denken; lekker in de bubbel met het gezin.

Ehh, wacht ff. Niet aan werk denken? Ja, dááág, dat is dus zó niet waar.

Op vakantie ben ik ook met werk bezig. En ik ben niet de enige. Meestal komen de Grote Vragen juist in zo’n pauze om de hoek kijken: doe ik wat ik wil? Doe ik het goed? Wat kan er beter? Wat zijn onze toekomstplannen?

Maar let op: het is echt niet alleen dagdromen op vakantie. Als je net als ik een kampeerder bent, zal je het zeker herkennen. ’s Avonds na het eten zeul je met je teiltje vol vieze zooi naar de wasbakken. Als je zin hebt in een praatje is er altijd wel iemand die met je keuvelt.

Het sop is nog niet warm of daar is ie dan… de vraag der vragen waardoor je er een spontane pitch uit gooit:

“En wat doe jij in het dagelijks leven?”

Ik hoorde Hugo de Jonge (nu minister, toen nog wethouder in Rotterdam) eens zeggen dat hij met zijn handen in het warme water vertelde over zijn werk en dat hem dat trots maakte. Hij was trots op wat hij deed. Hoe mooi is dat?

Ik hoop dat jij dat ook ervaart.

Niet bang zijn om aan werk te denken tijdens je welverdiende vakantie. Dat gebeurt toch wel. No stress. Die Grote Vragen die gaan komen en de kleine verhaaltjes die je deelt tijdens de afwas helpen je je werk te herwaarderen. Voel je trots opkomen? Good for you. Weet je het allemaal ff niet meer? Blijf er niet mee zitten. Zoek een maatje om erover te sparren, straks als je weer terug bent.

Een mooie zomer toegewenst! Ik blog overigens gewoon door tijdens de vakantie. Hoe ik dat doe? Héél hard werken voor de vakantie, zodat alle blogs al klaar staan terwijl ik door de Baltische Staten cross.

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.