Waarom doe je wat je doet? Als je dat kunt vertellen, hang ik aan je lippen. Ik vind het heel inspirerend om van mensen te horen welke keuzes ze gemaakt hebben en waarom.

Wat vertellen ze dan?

Over ingrijpende dingen in hun leven. Voor de een is dat een burnout, voor de ander een baan die ophield of een vrouw die wegging. Of wat minder dramatisch: een inzicht dat ze kregen tijdens een toevallige ontmoeting in de trein.

Keerpunten en inzichten
Ieder mens heeft zijn ups-and-downs. Jij ook toch? Als je eens de tijd neemt om naar die hoogte- en dieptepunten te kijken, zie je vaak dat je daar lessen uit hebt geleerd die je nu nog steeds toepast in je leven.

Dat noem ik: vlaggetjes prikken. Supermoeilijk om bij jezelf te doen.

Want je staat niet elke dag stil bij wat je overkomt en wat dat met je doet. Een ‘keerpunt’ is ook niet altijd iets wat van de een op de andere dag gebeurt. En er staat al helemaal niet meteen een vlaggetje in gepland wat je erop wijst dat dit een HEEL BELANGRIJKE GEBEURTENIS is in je leven. Waar je later nog steeds de INZICHTEN van toepast.

Terugkijken. Samen met iemand anders
Als je met een maatje, collega of coach over je hoogte- en dieptepunten gaat praten, zul je merken dat er wel inzichten boven komen drijven die voor jou heel belangrijk zijn. Doordat je ze uitspreekt aan iemand anders, geef je als vanzelf woorden aan wat je bedoelt. Je denkt dat je het aan de ander uitlegt, maar het interessante is: je komt er zo zelf achter wat je belangrijk vindt. Ik heb meerdere keren meegemaakt dat mensen tijdens hun verhaal even stil vielen en zeiden:

“Grappig. Nu ik het aan jou vertel, weet ik zelf pas wat ik bedoel.”

Gun de ander jouw onweerstaanbare verhaal
Ik kan het je niet vaak genoeg zeggen: ik wil jouw verhaal horen. Het inspireert me. Hoe jij met uitdagingen bent omgegaan. Wat voor gave dingen je zijn overkomen. Hoe je bent gegroeid. Dus alsjeblieft, ga op zoek naar jouw vlaggetjes en vertel over je keerpunten en inzichten. Ik hang aan je lippen.

Alvast bedankt voor het delen van jouw persoonlijke verhaal.