Over San

Ik ben San. Zo word ik in ieder geval al jaren genoemd. Voluit: Sandra de Haan-Morlog.

Al van jongs af aan wilde ik juffrouw worden. Ik vind het leuk om anderen persoonlijk te leren kennen. Te ontdekken waarom iemand doet wat hij doet. Dat verhaal is voor mij onweerstaanbaar.

 


Mijn verhaal

Ik ontwikkel me van open meisje naar openhartige vrouw. Ik was altijd spontaan. Een vrolijke flapuit. Maar ik kwam erachter dat ik alleen maar open was over de dingen die ik leuk vond. Problemen besprak ik ook wel hoor - maar pas als ik ze al opgelost had. Het keerpunt hierin kan ik me nog goed herinneren. Tijdens mijn eerste postnatale depressie. Toen heb ik geleerd me uit te spreken over minder positieve dingen. Hoe voel ik me? Wat verlang ik? En: wat heb ik nodig? Dat heb ik mezelf aangeleerd. Als ik een drempel voel om me uit te spreken, ga ik altijd in gedachten even terug naar deze periode. Dat helpt me. Ik weet hoe waardevol het is om je echt te laten zien.

Mijn 'why'

Inmiddels is het mijn missie geworden om de wereld wat openhartiger te maken. Ik help mensen hun eigen woorden te vinden voor wat zij belangrijk vinden. Want door je uit te spreken, leg je eigenlijk aan jezelf uit wat je vindt - grappig hoe dat werkt - en kom je er ook achter wat je wilt dóen. Ik sta er soms versteld van wat persoonlijke verhalen met je kunnen doen.

Ik ben heel blij dat ik mijn achtergrond als docent zo goed kan inzetten - ik werk al meer dan 15 jaar met groepen. Met de Vertelschool Rotterdam train ik teams en organisaties hoe ze hun persoonlijke trotsverhalen zakelijk te gebruiken.

Interesse om kennis te maken?
Bel of mail voor een oriënterend gesprek op: 06-40 22 80 82 / info@vertelschoolrotterdam.nl

Groeten,

San

 

Reacties van klanten:

Sandra, wat doe je dit op een prettige manier! Je vraagt naar mijn onweerstaanbare verhaal (ook zo’n leuk woord 😉 ) en luistert. En het belangrijkste voor mij: Je geeft terug zonder in te vullen, terwijl je er wel een draai aan geeft. Hierdoor krijg ik de inzichten en kan het op mijn manier verder invullen. Bedankt!
Karin van Zwetselaar - Creatief Facilitator

Ik deed mee met de inspiratieworkshop "Jouw onweerstaanbare verhaal is goud waard!". Sandra creëert een veilige omgeving door zich echt en kwetsbaar op te stellen. Ze daagt de groep uit dit ook te doen en met succes! Ik deelde op het podium een authentiek verhaal over ondernemerschap dat ik nooit eerder had gedeeld. De Vertelschool Rotterdam is een aanrader voor iedereen die bezig is met personal storytelling en branding. Patricia Jaspers - Red Factor

Sandra draait er niet omheen, ze zoekt meteen de diepgang op. Ze laat mij vertellen en komt vervolgens met een mooie samenvatting van mijn warrige verhaal. Ook vraagt ze goed door en geeft ze in mooie bewoordingen terug wat ze heeft gehoord. De uitkomst is dat ik minder lig te piekeren over welke kant ik nu uit moet met mijn bedrijf. Ik heb nu een duidelijk verhaal. Ik vind Sandra een echte aanrader!
Janien Leeuwerke - Wegwijscoach