Blog

Je werkt (waarschijnlijk) niet bij CoolBlue, maar jij kan toch ook een goed verhaal over je bedrijf vertellen? Ik help je erbij.

door | 31 juli 2019

Waarom werk je waar je werkt? Dat lijkt zo’n simpele vraag.

Tuurlijk: als je leuke collega’s hebt, lekkere koffie en een pingpongtafel in de hal, dan kun je dat allemaal noemen. Maar als je je taken niet tof vindt, of je hebt het idee dat het nergens toe leidt, is een potje tafeltennis echt niet genoeg om jou te houden.

Wat doet CoolBlue wat jouw werkgever (waarschijnlijk) niet doet? Humor en autonomie. Dat komt overal in terug. En dat straalt iedereen die daar werkt uit.

– “San. Wacht ff. Waarom zou ik het belangrijk moeten vinden om uit te kunnen leggen waarom ik werk waar ik werk?” – (Kan me zomaar voorstellen dat je dit ongeveer denkt.)

Nou, ik heb twee heel belangrijke redenen voor je:

  • Omdat jij dan met voldoening naar je werk gaat (en blijft gaan).
  • Omdat nieuwe collega’s niet voor het oprapen liggen. Zíj hebben het uitkiezen. Werkzoekenden komen niet alleen voor een mooie functie en salaris. Ze voelen zich aangetrokken door gedeelde waarden. Jij bent degene die over die waarden kan vertellen.*

* Als ze solliciteren, krijgen ze het van leidinggevenden of HR-personeel te horen. Maar dan zijn ze al een stap verder. Zij hebben dan al besloten om bij jullie aan te kloppen voor een nieuwe baan. Jij en je collega’s zijn de ambassadeurs die die interesse op kunnen wekken. En zo help jij een handje om je bedrijf compleet en waardevol te houden. Mooi man!

Help is on the way!

Elke grote organisatie heeft een afdeling die zich bezighoudt met deze vraag: hoe leggen we uit dat werken hier leuk en waardevol is? Om al die mensen te helpen die zich met deze vraag bezighouden, heb ik een videoreeks met tips opgenomen. Jij krijgt nu een kijkje achter de schermen, waarmee ik je op weg wil helpen met je verhaal. Want jij bent één van de beste ambassadeurs!

The making of

Voordat ik de camera voor mijn neus had, heb ik wat aantekeningen gemaakt. Hoe kan ik op zoveel mogelijk manieren die vraag beantwoorden: “Waarom werk ik bij de Vertelschool Rotterdam?” Dit is wat er op mijn briefjes stond:

  • Ik wilde op mijn 4e al juffrouw worden!
  • De businesscoach hing me ondersteboven en schudde me uit. Daar kwam uit wat ik van nature doe en wat ik belangrijk vind;
  • Mensen vertellen me altijd al hun hele levensverhaal;
  • Die ene deelnemer die een staande ovatie kreeg van zijn collega’s. Niemand wist waarom hij daar al 30 jaar werkte. Zijn verhaal, kippenvel.

Ik hoop dat mijn aantekeningen jou kunnen inspireren om op verschillende manieren te vertellen hoe het komt dat jij werkt waar je werkt en waarom je daar bleef.

Liever nog wat uitgebreider stilstaan bij deze vraag? Check dan zeker de video’s die ik hierover heb gemaakt en/of neem vrijblijvend contact op om te sparren. Je kan hier direct een tijdstip in mijn agenda boeken.

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.