Blog

Kijkje achter de schermen, deel 1: Hoe gaat het nu écht?

door | 16 november 2022 | Blog

Het jubileumjaar van de Vertelschool Rotterdam is bijna voorbij. Ik blik terug op dit jaar en dat begint natuurlijk met de vraag: 

Hoe gaat het nu écht?

Goed. Ja, echt. 

Maar ook: moe. Het was me het jaartje wel. Intens gevierd dat de Vertelschool 5 jaar bestaat (en dat we er na de coronajaren überhaupt nog zijn!), een nieuwe medewerker erbij en niet 1, maar 2 aanbestedingstrajecten achter de rug. 

Toen en nu

Ontdek de verschillen. Met de Vertelschool toen en nu. 

  • In 2017 begon ik in mijn eentje met het helpen ontdekken van het ‘onweerstaanbare verhaal’ van ondernemers. Die zijn namelijk ‘goud waard!’. Ik vind dat nog steeds, maar toch noem ik het anders nu. Het schreeuwerige is eraf:

Persoonlijke verhalen over je werk, die de ander raken. Dat is waar het op neerkomt.

  • Ik doe het niet meer in mijn eentje: sinds 2018 zijn de trainers erbij (en vanaf 2021 ook de internationale trainers) en achter de schermen werken 2 rotsen in de branding mee.

  • We hebben een ‘Vertelboekje’ waar de deelnemers hun eigen verhaal in ontdekken en opschrijven. En sinds dit jaar ook het ‘Instructieboekje voor veranderprofessionals’ die onze methodiek zelf willen gaan toepassen. In het begin printte ik alles per workshop apart uit.

  • Financieel? Het eerste jaar heb ik van klant naar klant geleefd. Ik keerde mezelf €750,- per maand uit en betaalde minstens zoveel aan mijn assistent en huur van zalen en kantoor. Dit jaar hebben we trajecten verzorgd van 3 maanden tot een jaar. Zo kunnen we de klanten beter helpen én de omzet is stabieler. Mijn salaris heb ik mee laten groeien, maar houd ik nog steeds bescheiden (€2.000,- per maand voor de geïnteresseerden 😉). 

 

Het jaar afsluiten

Half november?! Het is echt half november. Het jaar is omgevlogen. (Dat schijnt steeds sneller te gaan, naarmate je ouder wordt. Ahum.) 

Ik blik niet alleen terug, ik neem me ook iets voor. En dat is: niet op mijn tandvlees het jaar volbrengen. Dat hoeft ook helemaal niet. Ik trek me een beetje terug, ben iets huismusseriger in de donkere maanden voor kerst en draai minder uren. Zodat ik met volle aandacht er voor jullie kan zijn en ik ook lekker op kan laden met een goed boek (Storytel is mijn grote vriend), onder een warm dekentje. Met pup Fred aan mijn voeten 😊 

Wil je me nog iets vragen?

Hoe gaat het nu écht? Wil je me in dat kader nog iets vragen? Laat het me weten! Er komen nog 2 ‘Kijkjes achter de schermen’. Misschien beantwoord ik jouw vraag daarin. 

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.