Blog

Kijkje achter de schermen: de hele spaarpot naar het Ronald McDonaldhuis

door | 23 september 2020

In het Ronald McDonaldhuis mogen de ouders slapen waarvan de kinderen in het Sophia kinderziekenhuis liggen en die te ver wonen om heen en weer te rijden voor bezoekjes. Dit huis heeft mijn hart gestolen, ik zal vertellen hoe dat komt.

Trotse mama!

Mijn dochters waren toen ze kleiner waren nog niet zo van het shoppen als nu. Het geld wat ze met klusjes verdiend hadden, wilden ze dan ook niet voor zichzelf houden, maar aan een goed doel schenken. Dat ‘goede doelen potje’ heeft een jaar of 3 in de vensterbank gestaan. Want wélk goed doel zou het geld krijgen? (Even voor de goede orde: ik denk dat het bedrag nét boven de tien euro uitkwam.)

Ik kwam met het idee om het aan het Ronald McDonaldhuis te geven: dat was op 5 minuten fietsen van ons en daar zouden ze vast het geld mogen afgeven.

Je wilt niet weten hoe we daar onthaald zijn. De rode loper ging nog net niet uit, maar alles werd uit de kast gehaald om die zoetjes van kinderen te verwelkomen en ze te bedanken.

We werden meegenomen naar de bovenste verdieping. Daar kregen de dames chocomel én een roze koek. Het geld werd plechtig overhandigd en in een speciaal doosje van het Ronald McDonaldhuis gedaan. Zo was het in goede handen, dat hadden de meisjes wel door. Volgesnoept en gelukzalig door deze ontvangst huppelden ze weer naar buiten.

Trotse sponsor!

Fast forward naar nu. De Vertelschool Rotterdam is lid van de Business Club van dit huis. We komen elke maand een keer bij elkaar voor een netwerkontbijt en ik begeleid nu en dan een teamdag of vrijwilligersavond. Blij dat ik wat kan bijdragen aan deze mooie plek met fantastische mensen. Want wat een prachtig werk doen zij: ervoor zorgen dat ouders van zieke kinderen dicht bij hen in de buurt kunnen zijn.

Wil je ook een kijkje achter de schermen bij het Rotterdamse Ronald McDonaldhuis? Check dan dit filmpje: https://www.linkedin.com/posts/ronald-mcdonald-huis-sophia-rotterdam_vrijwilligerswerk-wordt-bij-ons-betaald-activity-6504356054380482560-zx1E

Wil je ook actief worden of bij de businessclub? Laat het mij of het huis weten: van harte welkom!

 

Warme groet,

 

Sandra & het team van de Vertelschool Rotterdam

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.