Blog

Jantje lacht, Jantje huilt to the max

door | 8 april 2020

Bang, blij, relaxed, zenuwachtig: alles door elkaar op één dag. Ik ben bang voor mijn vader, die ziek is. Ik ben opgetogen dat onze trainingen doorgaan. Voordat we live gaan ben ik zenuwachtig (zal alles werken en kunnen de deelnemers goed meedoen?). Als we met de trainers nog even blijven hangen in Zoom schreeuwen we het uit van enthousiasme: “Wat was dit gaaf! Hoorde je het verhaal van die ene?”

De volgende ochtend begint met thuisonderwijs. “Gaaap, hoe lang kun je doen over een optelsom?” Het volgende moment voel ik de tranen in mijn ogen prikken. Ze doet het. Ik zie onze 10-jarige met sprongen vooruit gaan met rekenen. Na al die jaren ploeteren en bijles van de lieve juf, krijgt ze eindelijk wat ze nodig heeft: oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

’s Avonds hoofdpijn. Heb ik anders nooit. Ik grinnik om mezelf: wat had je dan verwacht? Deze tijd is bijzonder, in al zijn gedaantes: de leuke en de angstige. Dat dóet wat met je.

Lieve allemaal, het liefste zien we je weer van dichtbij. Totdat dat weer kan, doen we het even zo: alle liefs van ons allemaal in deze bijzondere tijd die je soms bang kan maken en soms ultiem relaxed.

 

Ferdi Jansen,

Karina de Paepe,

Sandra de Haan,

Sandra de Snoo,

Suzan Vink &

Tyche van Bommel

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.