Blog

Inspireren met je authentieke verhaal: het zet aan tot actie

door | 26 januari 2022 | Blog

Ze verschoot van kleur, wist niet wat haar overkwam. Hapte naar adem en moest lachen tegelijk. 

What happened

Ik ken haar al een tijdje. We zijn beiden actief in Rotterdam en komen elkaar regelmatig tegen op (maatschappelijke) bijeenkomsten. Zij is een van de onvermoeibare trekkers van een sociale plek bij mij in de buurt. Op de Open Monumenten Dag mogen we toevallig allebei meevaren in een historisch bootje. Superleuk. Helemaal als de zon zou hebben geschenen. 

Voordat ze de vraag stelt, heb ik al JA gezegd 

Ik weet dat ze met crowdfunding bezig is voor die plek die ze runt en gelukkig vertelt ze daar wat over. Inmiddels zit het rondje varen er bijna op, ik zie de aanmeerplek al opdoemen. Om zeker te zijn dat ik haar kan laten weten dat ik ook wil inleggen, zeg ik haar dus: “Ik wil investeren, zet mij maar op de lijst.”

Ben ik niet goed bij mijn hoofd?

Huh? Geef ik mijn geld zomaar weg? Zit ik er zo riant bij dat het mij niet uitmaakt waar ik het aan uitgeef? Nee joh, er is iets anders aan de hand. 

Haar verhaal begon al eerder

Hoe kan het dat ik een investering toezeg, terwijl zij het gevoel heeft het verhaal nog niet eens volledig verteld te hebben? Dat komt omdat ik haar al eerder heb horen spreken. Ik heb haar inzet, betrokkenheid en maatschappelijke gedrevenheid al eerder leren kennen. Door haar authentieke verhalen én haar acties. Ik heb vertrouwen in haar en haar missie. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen en ben blij dat ik eíndelijk wat concreets kan doen om haar te helpen. 

Help de ander helpen

Ben jij ook weleens verrast door de hulp van een ander? Grote kans dat die ander er net zo blij van werd als jij. Concreet helpen vinden mensen fijn. Help de ander helpen door expliciet te vragen om wat je nodig hebt. Dan kunnen zij, misschien al voordat je uitgepraat bent, JA zeggen op jouw verzoek. 

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.