Blog

Hoe we (niet) uitkijken naar deze zomervakantie

door | 28 juli 2021 | Blog

In het begin hadden we er alle vier zin in: mijn man en ik en onze twee dochters van 11 en 13. Deze zomer zouden we naar de Faeröer Eilanden gaan. Prachtig groen, 37 uur varen met de boot vanaf Denemarken, kleine eilanden hoog boven een woeste zee. 

Hoe dichter de vertrekdatum naderde, hoe zekerder het werd dat we ernaar toe konden. Land voor land verschoot de kleur van oranje naar groen op de Corona-reiskaart. De voorpret kon dus eindelijk overgaan in de praktische voorbereiding. En die waren wat anders dan bij onze normale zomervakanties. 

Zo neme men mee naar de Faeröer: een kachel, voor iedereen een dekenjas, winterjas en muts, thermosportkleding en regenpakken. Hoe tof de kinderen de eilanden ook vinden en hoe enthousiast ze mee hebben gedaan aan de voorpret, dit inpaklijstje maakt ze niet blij. Ze willen zwemmen, zonnen en niet in de regen wandelen. Getver. 

Op het moment dat je dit schrijfsel in je mailbox treft, zijn wij daar. Er is 1 zwembad op de eilanden, die gaan we heus een keer bezoeken voor een warme duik. Maar waar ik nu al weken iedere dag van droom is dat ik, met mijn muts op, op een gammel stoeltje zit uit te kijken over het glooiende groene landschap met de eindeloze zee op de achtergrond. Een dampende kop koffie in de hand. En dan alleen maar kijken en turen. Waarschijnlijk ga ik veel meer doen dan dat, maar dat is steeds het beeld dat ik voor me heb als ik aan deze zomervakantie denk: op elk eiland waar we aankomen -> zitten en turen. 

Ik wens jou een heel fijne zomer, of die nou dichtbij of ver weg is, vol vermaak en vertier of juist zittend en turend: een heerlijke zomer toegewenst!

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.