Blog

“Hoe kan ik inspirerend zijn?”

door | 31 mei 2023 | Blog

“Hoe kan ik inspirerend zijn?” vraagt Naomi King. Ik wrijf het kippenvel net van mijn armen en mijn mond valt langzaam open. Wat de piep? 

Ik gloei nog helemaal na van haar meeslepende verhaal. Hoe ze opgroeide in een hectisch gezin en met tekenen op haar kamertje een veilige plek voor zichzelf maakte om zich terug te trekken. Zo rolde ze in de wereld van de comics (strips) en nu reist ze de wereld over om kleur en licht naar plekken te brengen waar dat niet vanzelfsprekend is. Om anderen ook te laten ervaren wat het je brengt om samen te tekenen, te kleuren, te verven. 

Ik wil haar door elkaar schudden, knuffelen en toespreken tegelijkertijd. 

“Wat?” stamel ik. “Hoe jij inspirerend kan zijn? Heb je je eigen verhaal niet gehoord?” 

Oh wacht, het ís haar eigen verhaal. Dat is de moeilijkheid, ik snap het. Ik gooi het over een andere boeg: 

“Je vertelde me net ook over je broer. Hoe trots je op hem bent, dat je hem een voorbeeld vindt voor anderen. Dat is inspirerend, toch? Kun je je voorstellen -al is het maar een heel klein beetje- dat anderen dat ook voelen bij jou en jouw verhaal?”

Ik zag een glinstering in haar ogen. Ze zag het.

Zie jij het ook bij jezelf? Dat je een ander raakt, aan het denken zet, een voorbeeld bent? 

Ik vind dat mooi. Iets om te koesteren en wat mee te doen. Spread the word, spread your inspiration, wooehhh! 

P.S.: De podcast met Naomi King komt op 15 juni online. Je vindt hem hier: Podcast | Vertelschool Rotterdam of op Spotify: Vertel, maar raak!

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.