Blog

Hét verschil tussen een goede en slechte presentatie: of je er lol in hebt

door | 6 november 2019

Er waren 2 sprekers. 

Het was weekend en ik was samen met mijn man, maar -beroepsdeformatie- ik kon het toch niet laten om heel goed op te letten hoe ze hun presentatie deden en wat ik ervan vond. Ik kwam tot een eenvoudige, maar briljante conclusie.

De één was beter dan de ander.

Waarom? Omdat ie er lol in had. Echt plezier. Hij vertelde over de liedjes van drs. P. Hij liet ze ook horen aan het publiek, met beeld op de achtergrond. Dat beeld was meestal een foto, dus niet zo interessant en opeens viel het me op: de presentator stond gniffelend naast de beamer. Hij moest echt lachen. Hij had het zó naar zijn zin; dat was besmettelijk. Dáárom vond ik zijn presentatie zo leuk!

Dit kun je niet faken. Mijn advies is: vertel niet alles van je onderwerp. Vertel die dingen die jou echt boeien. Dat zie je, dat voel je, dat is aanstekelijk. Daar wordt je presentatie echt beter van.

Liefs van de vrolijke trainers,

Ferdi, Karina, Sandra de Haan, Sandra de Snoo, Suzan Vink en Tyche 😊

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.