De onweerstaanbare ondernemer, wie is er niet dol op? Ja, ook ik vertel er graag over en werk er graag mee. Maar wat bedoel ik eigenlijk met ‘onweerstaanbaar’? Je kunt het niet weerstaan, niet weigeren en je kunt er geen nee tegen zeggen. Dus als iets of iemand onweerstaanbaar is, zeg je er ‘Ja’ tegen. Vooral omdat onweerstaanbaar ook betekent: charmant, leuk, energiek, inspirerend. De onweerstaanbare ondernemer is iemand bij wie je graag in de buurt bent.

Ik vind bíjna iedere ondernemer die ik tegenkom onweerstaanbaar. Hoe kan dat? Zijn dan alle ondernemers onweerstaanbaar? Vast niet. Er zitten zeker een hoop klagers, conservatieve, saaie, op geld beluste types tussen. Maar het goede nieuws is: ik heb er nauwelijks mee te maken. Blijkbaar kun je je in een kringetje bewegen met mensen die je het liefste om je heen hebt.

Wereldverbeteraars

Wat vind ik dan zo aantrekkelijk aan de ondernemers in mijn omgeving? Ze hebben een drive om ervoor te gaan. Hun missie heeft altijd iets te maken met een positieve impact op de wereld. Smelt. Ze zijn authentiek. En laten zichzelf zien door het uitspreken van hun dromen en hun worstelingen. Love it. Altijd hebben ze er iets voor over om verder te komen: ze nemen risico’s en tijd en geld worden er overvloedig ingestopt. Hulde. Het zijn delers. Ze strooien met hun dromen, ervaringen, kennis en contacten. Juist omdat zij zich omringen met anderen die ook impact willen maken. Concurrentie? Daar doen ze niet aan. Delen en samen nog betere dingen doen, daar gaat het om!

Onweerstaanbaar lekker verhaal

Zelf ben ik ook ondernemer. Ben ik dan ook onweerstaanbaar? Ja! Ik ben op dezelfde manier onweerstaanbaar als jij! Mijn verhaal zal mensen aanspreken en inspireren, net zoals de verhalen van anderen mij weer raken. En net als jij vind ik het doodeng en heel onbescheiden om dat over mezelf te zeggen. Maar als je het niet vertelt, kun je de ander er ook niet mee inspireren. Het is mijn missie om ondernemers te helpen met het ontdekken en vertellen van hun onweerstaanbare verhaal, zodat de impact van hun bedrijf groeit met elke pitch of presentatie.

Laat je filmen

Ik weet zeker dat jij ook een onweerstaanbare ondernemer bent of kent! En sta jij regelmatig te pitchen of presenteren? Dan interview ik jou graag over jouw onweerstaanbare verhaal. Ik zet je in the picture en jij bent een inspirerend en authentiek voorbeeld voor anderen. Je kunt je hier [link] aanmelden voor een interview. Ik neem contact met je op voor een meet-up. (Meet-up duurt ongeveer een uur; filmpje duurt ongeveer twee minuten.)

Tot de volgende keer!

San de Haan