En? Heb jij gekozen voor focus? Ik vroeg jou in mijn vorige blog: ga jij voor focus of doe jij ‘teveel om op te noemen’? Als je voor de focus gaat of er in elk geval nieuwsgierig naar bent, dan is dit vervolgblog voor jou!

Overzicht is heerlijk, ik hou ervan. Ik kan namelijk nogal wikken en wegen. En dan vervolgens weer van voren af aan beginnen. ‘Is dit goed om te doen? Of kan ik dat toch beter niet doen?’ Doodvermoeiend! Hoe heerlijk is het om te kiezen en dan te wéten wat je gaat doen? Je niet laten afleiden… Oh, wat hou ik daarvan.

Bewust kiezen

Maar hoe kom je nou van ‘focus op je missie’ naar ‘weten wat je dagelijks moet doen’? Ik zie bij veel ondernemers dat hun missie ENORM groot is. Mijn missie is bijvoorbeeld: de wereld openhartiger maken. Anderen hoorde ik zeggen: minder angst, minder schaamte, meer kennis over voedsel én bijpassend handelen, ieders eigenheid stimuleren en ontwikkelen… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat redden we nooit in ons eentje! Het is dus niet zo gek dat jouw missie heel groot is en wat je dóet maar een klein stukje daarvan. Het zou wel fijn zijn dat jouw werk flink bijdraagt aan jouw missie. En hoe kom je daar dan? Dat gebeurt als je dagelijks bewuste keuzes maakt! Bewuste keuzes in wat je doet en voor wie je dat doet. Bij bewuste keuzes houd je je focus scherp en bovendien wordt het niet te ingewikkeld. Kortom: aan de slag!

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Waarom doe ik wat ik doe? Waar wil ik een bijdrage aan leveren? Zet nu eens de klussen die je doet op volgorde; met welke opdrachten is jouw bijdrage aan je missie het grootst? En met welke het kleinst?
  • Merk je ook verschil in voldoening of werkplezier in die opdrachten?
  • Hetzelfde doe je nog een keer. Voor wie doe ik het? Zet op een rijtje: bij welke klanten (of misschien noem jij ze opdrachtgevers of doelgroep) maak jij het grootste verschil?
  • Merk je verschil in lol, voldoening en energie die je van die klanten krijgt?

Misschien is het tijd voor jou om nieuwe keuzes te gaan maken. Hocus pocus: daar is nog meer focus!

Save the date!

Op vrijdag 9 juni geef ik weer een inspirerende workshop: Jouw persoonlijke verhaal is GOUD waard!
Ik gun het je van harte om te kunnen vertellen wat jouw ‘why’ is, zodat klanten weten waarvoor ze bij jou moeten zijn.

Wat gaan we doen?
* Je krijgt inzicht in waarom je doet wat je doet en waar dat vandaan komt.
* Je oefent met storytelling.
* Je pitcht jouw verhaal voor andere ondernemers.
* Je leert je ‘call to action’ op maat te maken voor je publiek (online en offline).

Lees hier verder voor meer informatie en inschrijven.