Ondernemers durven. Misschien ken je dat rijtje wel van DDD: delen – doen – durven. Soms staat dat in een andere volgorde: durven – doen – delen. Daar is ook wat voor te zeggen. Wat ik heb geleerd als ondernemer is dat het durven vooral zit in het doorzetten. Een keertje iets doen of een keertje iets delen is nog niet zo moeilijk. Daar heb je nog niet zoveel lef voor nodig. Even je ogen dicht als het mis gaat en het is zo weer voorbij. Maar dóórgaan, daar is meer moed voor nodig. Want als klanten niet meteen aanhaken, dan (kies hier een van de uitwegen):

  • Ben ik mijn tijd te ver vooruit? Ik wacht nog wel even op het juiste moment…
  • Was het blijkbaar toch niet zo’n goed idee om mijn missie in het openbaar te delen. Ik blijf wel gewoon mijn product verkopen zonder mezelf te laten zien….
  • Is er blijkbaar geen markt voor. Zal ik weer een baan gaan zoeken?…..

Kern van je verhaal

Twijfel jij ook wel eens als eigenaar van je toko? Ik kan je vertellen: niemand heeft een glazen bol. Dus niemand weet van tevoren hoe succesvol zijn bedrijf gaat worden en dus denkt iedere ondernemer daar steeds over na. Wat ik je wel kan vertellen is dat opgeven na een mislukking – hoe aanlokkelijk dat soms ook lijkt – je sowieso nergens gaat brengen. Moet je dan steeds hetzelfde blijven doen? Nee, natuurlijk niet. Maar wel vasthouden aan de kern van je verhaal! Dat is niet saai. Dat is krachtig!

Filmpje

Graag deel ik het voorbeeld van Femke met je. De eigenaar van de hippe Aloha Bar in voormalig Tropicana. Ze vertelt in dit filmpje over haar aanpak. Ik verklap alvast wat ze voor ogen had: een tent met ambachtelijke kwaliteit waar de Rotterdammers trots op konden zijn. Geen vreetschuur aan de Maas! En daar heeft ze bij elke stap die ze nam aan vastgehouden. Bekijk hier het filmpje.

En nu jij…

Ken jij jouw onweerstaanbare verhaal al? Jouw missie, jouw why? En deel je dat? Of wil je jouw verhaal nog (her)ontdekken en leren vertellen? Dan heb ik voor jou een gratis videoreeks! Met vier video’s – iedere dag één – waarmee je jouw onweerstaanbare verhaal ontdekt én leert gebruiken om zichtbaarder te worden. Het állerbelangrijkste is dat je het gaat delen en blijft delen. Heel veel succes en zichtbaarheid gewenst!