Blog

Doe de check: vertel ik persoonlijk genoeg?

door | 4 mei 2022 | Blog

Als je bij ons een training heb gevolgd, heb je het in het ‘Vertelboekje’ gelezen: 

Test test.
Een goed verhaal is als je over kan brengen waar jij voor staat. Als je verhaal inwisselbaar is – een ander zou precies dezelfde tekst kunnen gebruiken als jij – heb je (nog) geen goed verhaal.

Niet geslaagd voor de test?
Waarschijnlijk is je verhaal dan te algemeen. Niet persoonlijk genoeg. Wat nu? Geen paniek. In deze training leer je hoe je je boodschap over kan brengen op een manier die bij jou past en aankomt bij de mensen die naar je luisteren.

Mijn advies is: blijf deze check regelmatig doen. Want oh boy, hoe makkelijk is het om weer terug te schieten in je oude groef van zakelijk vertellen op je werk? Om niet iets van jezelf te laten zien? 

Mensen willen luisteren naar mensen 

In de training heb je een persoonlijk verhaal verteld. Over een moment op je werk waar jij met een goed gevoel op terugkijkt, omdat je trots bent om daar een bijdrage aan te hebben mogen leveren. Die werkmomenten zijn niet privé of intiem, maar voelen wel heel persoonlijk, omdat ze ertoe doen voor jou. Omdat jij er belang en waarde aan hecht. En precies dát is zo inspirerend om naar te luisteren. Een verhaal waar jij met een enorme drive over vertelt, omdat het je wat doet. Dat zijn de verhalen die raken en blijven hangen. 

Dus bereid je je voor op een presentatie of hoor je jezelf een verhaal afsteken? Ga dan eens na of je een persoonlijk verhaal vertelt – over wat er echt toe doet voor je – of dat het een algemeen zakelijk praatje is, wat je collega net zo goed kan vertellen. Doe de check of je persoonlijk bent als je over je werk vertelt. Zo maak je de goede groef aan. En blijf je inspireren met jouw persoonlijke verhalen over je werk. 

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.