Joh? Duh! Natuurlijk is de ene directeur de andere niet.

Dat weet ik nu ook. Maar als kind dacht ik dat het vast stond wat je als KPN-directeur deed. Dus je opvolger zou precies hetzelfde gaan doen als jij. Nee dus.

(Waarom ik aan een ‘KPN’-directeur dacht? Geen idee. Doet er ook niet toe.)

Nu weet ik dat je niet hetzelfde doet. Je functie is hetzelfde.

Maar je bent niet je functie.

Ik gedroeg me als een kleuter
Ik werkte bij een grote beleidsafdeling. Tijdens mijn verlof was er een nieuwe manager gekomen. Eentje van de regeltjes. En dan gebeurt er dit:

Kind ziek. Onderhandelingen met manlief verloren, dus ik blijf thuis. Geen probleem, ik kan inloggen op mijn mail en kan bij alle documenten, dus tijdens de koortsslaapjes schiet ik lekker op. Totdat ik een melding krijg: thuiswerken wordt niet langer getolereerd.

“Huh? Say what?”

Dus werken kan alleen nog onder toeziend oog van de baas? Aj. That hurts.

Ik dacht het zo briljant opgelost te hebben. Ik werk wat ik kan, en de met-zieke-dochter-op-de-bank-hangen-uurtjes noteer ik als verlof. Klaar is kees.

Maar dat mocht dus niet. Ik kreeg er een pokkehumeur van. Voelde me als een kleuter behandeld.

Wat een verschil met die vorige manager… Die had vertrouwen in ons.

Het doet ertoe dat jij het bent
Ik kan honderden voorbeelden opschrijven van verschillen in personen in zelfde functies. Mijn boodschap: die verschillen doen ertoe.

Bijvoorbeeld:
Waarom koop je zo graag bij die ene groenteboer? Dat gaat niet over de kwaliteit van de groenten. Dat gaat om de mens achter de toonbank.

* Newsflash *
Bij JOU gaat het ook om de mens die je bent en niet alleen om je functie.

Het is mijn droom om iedereen hiervan te doordringen. Het doet ertoe dat JIJ het bent. Je hoeft dus niet anders te praten, je niet heel anders te kleden om je werk goed te doen. Het grootste verschil maak je door de mens te zijn die je bent. Ook op je werk.

Love to meet you
Zin gekregen om nader kennis te maken? Stuur een mailtje met je wens of vraag over Persoonlijk en onderscheidend spreken naar: info@vertelschoolrotterdam.nl. Team Vertelschool neemt contact met je op.