Blog

Neeee, niet nóg een keer real drives om de nieuwe teamleden te leren kennen. Geen nood: verhalen delen is minstens zo effectief.

door | 11 september 2019

Werk je in een team? Dan is de kans groot dat die nogal eens van samenstelling verandert. Nieuw project, nieuwe collega’s, reorganisaties – de meeste organisaties staan liever niet stil.

Je wilt natuurlijk graag weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Wie zijn je (nieuwe) collega’s; wat kunnen ze en wat vinden ze belangrijk? En hoe werken we dan het beste samen?

Om daarachter te komen kun je uit heeeel veel dingen kiezen. In de titel van dit blog heb ik er één letterlijk uit een aanvraag voor onze training gepikt: “We hebben heel veel nieuwe medewerkers in ons team en we willen niet nóg een keer real drives doen.”

Hoe maak je nou je keuze in al dat aanbod?

Voor het gemak, splits ik alle dingen die je zou kunnen doen in 2 soorten:

  • Je wilt de talenten van de collega’s ontdekken;
  • Je wilt weten wat belangrijk is voor alle teamleden.

Ben jij in voor nummer 2), nu of in de toekomst? Dan geef ik je hier alvast een voorproefje:

Door verhalen te vertellen aan elkaar over wat je belangrijk vindt, wissel je op waardeniveau ervaringen en overtuigingen uit. Als je dit deelt – naast het reguliere inwerkprogramma als: hier staat de koffie en dit is je emailadres – worden de nieuwe collega’s sneller één met de rest van het team.

Welke verhalen deel je dan?

Persoonlijke verhaaltjes. Die gaan over dingen die je op je werk hebt meegemaakt en waar je toen al, of nu je er achteraf over nadenkt, trots op was. Dingen die je voor een ander hebt kunnen betekenen, waarvan jij nu het idee hebt: Wow! Daar doe ik het voor.

Die verhalen, die zijn goud waard. Ze laten zien waar jullie voor staan, waar jullie het voor doen. Nieuwe medewerkers voelen door die verhalen waar het echt om draait.

 

Zin in meer?

Denk je dat dit ook iets voor jouw team zou kunnen zijn en wil je die verhalen graag met elkaar delen, maar weet je nog niet helemaal hoe? Wij van WC-eend begeleiden je graag met ons eigen ontwikkelde programma. Waarin ieder zijn trotsmomenten met elkaar deelt. Uit die trotsmomenten volgt als klap op de vuurpijl waar jullie gezamenlijk voor staan én kan iedereen op zijn eigen manier die boodschap helder en raak overbrengen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Sandra de Haan, oprichter en trainer van de Vertelschool Rotterdam: 06-40228082 / info@vertelschoolrotterdam.nl

Tot gauw!

San

 

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.