Blog

Check: kan iemand jouw praatje overnemen? ALARMBELLEN!

door | 27 februari 2019

De Vertelschool Rotterdam bestaat nu iets meer dan 2 jaar (jeujh, feestje!) en ik sta voor mijn gevoel al 2 jaar op de barricaden om zakelijke praatjes wat persoonlijker te maken. Want algemene praatjes over werk zijn vaak zo zzzzzsaai! 

De meeste mensen die ik spreek worden enthousiast van persoonlijke verhalen en kijken ernaar uit om die ook meer op het werk te horen. 

Maar toch.

Deelnemers van mijn trainingen vinden het tóch vaak moeilijk om persoonlijk te worden als ze het over hun werk hebben. Want ook al smullen ze van de persoonlijke noot in het praatje van een ander, over zichzelf denken ze dat hun eigen verhaal er niet toe doet. Wel dus! Daar zou je zelf ook graag naar luisteren. 

Maar wat vertel je dan? 

Ik doe je wat ideetjes aan de hand:

  • een anekdote over wat jij hebt meegemaakt;
  • een pleidooi waarom jíj (en niet de organisatie) dit belangrijk vindt, of;
  • iets over jouw pad naar deze baan.

Check, check, dubbelcheck: zou je collega dit ook zo kunnen vertellen?

JA? Dan is het toch nog te algemeen. Add something personal!

NEE? Applaus! Je hebt je praatje onderscheidend gemaakt, ik hang aan je lippen!

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.