Blog

Ben jij ook op zoek naar die ene zin die ALLES zegt?

door | 13 juni 2023 | Blog

Helder zou dat zijn hè? In één zin kunnen zeggen wat je doet en welke impact dat heeft op anderen. Lekker makkelijk ook. Dan ben je snel klaar als je de vraag krijgt: “Wat doe jij eigenlijk?” 

Klinkt te makkelijk om waar te zijn? 

Dan is het ook te makkelijk om waar te zijn. 

Je kan niet volstaan met 1 zin om uit te leggen wat je werk inhoudt en welke bijdrage je daarmee levert. 

Ik ga een testje met je doen: 

“Woorden geven aan wat er echt toe doet” 

Van wie denk je dat dit dé zin is? 

…….

Van ons! Van de Vertelschool.

Had je dat geraden? Wow, fantastisch!*  / No worries: dan weet je het nu.*

* Doorhalen wat niet van toepassing is. 

Maar wat betekent het? 

“Woorden geven aan wat er echt toe doet.” Dat is in de kern van wat wij belangrijk vinden om aan bij te dragen. Maar weet je dan ook direct wat het betekent? Wat we doen? 

Nee, waarschijnlijk niet. 

Ik heb dat een tijdje erg gevonden. Bleef ik op zoek naar een zin die wél helemaal volledig de lading dekte en duidelijk maakte wat we doen, met welk resultaat. 

Inmiddels ben ik wijzer. Ik heb geconcludeerd en aanvaard dat je er met 1 zin nooit bent. En omarm ik de noodzaak om verhalen te blijven vertellen om te duiden wat deze zin betekent. 

Gun jezelf je eigen verhaal

Ik hoop dat jij je inmiddels ook realiseert dat je niet verder hoeft te zoeken. Duik lekker je verhalen in: kijk eens terug op wat je allemaal meegemaakt hebt op je werk en pik daar de herinneringen uit die je trots of blij maken. Die verhalen heb je nodig. Voor jezelf en voor anderen. Want die maken pas echt helder en duidelijk wat je doet en bijdraagt.

LEER INSPIREREND TE SPREKEN

Ik deel mijn kennis en ervaring met inspirerend spreken. Zodat ook jij mensen in beweging brengt met jouw verhaal. Elke 2 weken stuur ik je een blog met tips over spreken met impact.

dit veld niet invullen s.v.p.