Help! Ben ik wel onderscheidend?

Ik kom zoveel ondernemers tegen die zichzelf tekort doen. Ze lijken geen idee te hebben. Waar zijn zij nou onderscheidend in? Terwijl het antwoord voor het oprapen ligt! Jij bent wie je bent. Er is maar één jij. Je doet jezelf tekort als je dat niet onderscheidend vindt. Het doet ertoe wie jij bent!

De trend
Wat willen we tegenwoordig? Weten waar onze groenten vandaan komt. Wie die hippe tas heeft gemaakt. Wie de juf of meester is van onze kinderen. We zijn op zoek naar authenticiteit. Ambacht. Persoonlijk contact.

Wat wil de klant van jóu weten?
Jouw klant is ook op zoek naar persoonlijk contact. Voordat je je klant spreekt, heeft die al heel wat gezien van jou. Op internet. Wat laat je daar dan zien? Niet je CV (saai). Niet je gezinssamenstelling (wel persoonlijk, niet interessant genoeg). Je laat je persoonlijkheid zien. Je doet iets wat heel waardevol is voor jouw klant. Jij doet dat van nature. Wat is dat bij jou?

Voorbeelden
Moeilijke vraag hè? Geeft niks. Juist omdat je het altijd en overal doet, is het voor jou een blinde vlek. Om je te helpen, geef ik je wat voorbeelden van andere ondernemers. Zij laten zien wat de klant heeft aan hun persoonlijkheid:

  • De enthousiasmeur: is altijd enthousiast. En maakt jou enthousiast over jezelf, je werk, je ideeën.
  • Need2Write: Charlotte schrijft altijd en overal. Handen tekort? Dan schrijft ze in haar hoofd. Joyce ziet en zegt de dingen die nodig zijn. Scherp op de inhoud, zacht voor de mens.
  • Eline Sluys: een empathische, creatieve introvert met idealistische trekjes. Leert introverte mensen hoe zij hun toegevoegde waarde zichtbaar kunnen maken.

De Zomer-Vertelschool gaat van start!

Deze zomer kun je aan de slag met 2 nieuwe online trainingen. Over persoonlijk pitchen en een onweerstaanbare over mij-pagina. Met deze week al een gratis voorproefje: de 5 belangrijkste punten in je pitch (die je bedrijf laten groeien).

Liever live workshop volgen?
Op vrijdag 14 juli, 13.30 – 17.00 uur geef ik weer een inspiratieworkshop in Rotterdam. Een speciale editie!
Try-out #2: jij bepaalt achteraf wat je betaalt. Meer weten over dit experiment of direct aanmelden? Klik hier.

Geplaatst in Blog, Videoblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *